Colegiul Medicilor Dentişti Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au organizat „Zilele Antreprenoriatului Stomatologic”

RACNETUL

Meteo Arad

 1. Mai mult înorat (noaptea)

  14°C

  T.min: 12 °C
  T.max: 17 °C

Curs Valutar

 1. EURO 4.7315 ron
 2. USD 4.2103 ron
 3. GBP 5.2727 ron
 4. XAU 194.9091 ron

Colegiul Medicilor Dentişti Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au organizat „Zilele Antreprenoriatului Stomatologic”

 1. Data:
  26.04.2016 13:32
 2. Autor:
  Domnul Goe
 3. Categoria:
  Societate
 4. Accesari:
  609
 5. Coment:
  0
 6.  Distribuie pe Facebook


Colegiul Medicilor Dentişti Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au organizat „Zilele Antreprenoriatului Stomatologic”

Aula „Magna Universitaria” din Campusul Universitar „Vasile Goldiș” a găzduit, zilele trecute, evenimentul «Zilele Antreprenoriatului Stomatologic», organizat de Colegiul Medicilor Dentişti Arad și Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

La manifestare au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, dr. Ioan Flueraş, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Arad, prof. univ. dr. Dana Bodnar, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universităţii „Carol Davila” Bucureşti, prof. univ. dr. Aurel Darău, prorector, dr. Gabriel Bücher, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti Arad, conf. univ. dr. Paul Freiman, prodecanul Facultății de Medicină Dentară, conf. univ. Radu Blaga, director al Centrului de Antreprenoriat, din cadrul UVVG, dr. Liviu Tuturici, asistent universitar la Facultatea de Medicină Dentară, medici dentiști, studenți și masteranzi ai UVVG. 

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, a transmis, în deschiderea lucrărilor, salutul președintelui UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean și al Senatului Universitar: „Am salutat iniţiativa Facultăţii de Medicină Dentară, care împreună cu Colegiul Medicilor Dentiști din Arad, a reuşit această frumoasă acţiune. În numele conducerii Universităţii și a d-lui preşedinte, prof. univ. dr. Aurel Ardelean și a colegilor mei, le doresc mult succes și pe mai departe”.

Prof. univ. dr. Dana Bodnar, decan al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universităţii „Carol Davila” Bucureşti, a subliniat: „Îmi face o plăcere deosebită să fiu prezentă la orice acţiune organizată de către Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» din Arad şi vreau să vă felicit pentru această iniţiativă lăudabilă, mai ales că, la ora actuală, tot ceea ce înseamnă antreprenoriat este destul de puţin cunoscut. Îmi pare bine că, în sală au fost foarte mulţi tineri, unii dintre ei studenţi, care acum au avut ocazia să îşi îmbunătăţească cunoştinţele în acest domeniu. Tot ce înseamnă activitatea unei facultăţi se leagă foarte mult de fonduri pentru dotare, aparatură, cercetare şi aceste fonduri sunt, din păcate, destul de greu de obţinut, fie că vorbim de fonduri bugetare, cum este cazul Universităţii noastre, fie că vorbim de fonduri private cum este cazul d-voastră. Conferinţa a fost deosebit de utilă mai ales pentru faptul că aici discutăm despre modul în care putem atrage fonduri europene, prin POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane), dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem că documentaţia ce trebuie făcută pentru accesarea acestor fonduri este una extrem de complexă. Felicit Facultatea de Medicină Dentară și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” pentru această iniţiativă pe care o dorim preluată şi implementată şi la Bucureşti”.

Dr. Ioan Flueraş, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Arad, a subliniat: „Colegiul Medicilor Dentişti din Arad împreună cu Universitatea de Vest «Vasile Goldiş” prin Facultatea de Medicină Dentară, a organizat această acțiune  pentru a le da posibilitate colegilor noștri să acceseze fonduri europene pentru a deschide și dota cabinete stomatologice, pentru a oferi servicii mai bune pacienţilor. Ne bucură, de asemenea, faptul că reuşim să colaborăm foarte bine cu Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, iar acest lucru s-a observat şi la Târgul «Ar-Medica», unde ne-am bucurat de prezența prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, dar și de participarea cadrelor didactice și studenților, unde cea mai mare parte a cadrelor universitare de la Facultatea de Medicină Dentară a participat efectiv susţinând cursuri şi prezentări de caz”, a precizat dr. Ioan Flueraş, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Arad.

Dr. Gabriel Bücher, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti Arad, a declarat: „Ca reprezentant al Colegiului Medicilor Arad mă bucur foarte mult de această acţiune organizată în colaborare cu Facultatea de Medicină Dentară de la Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» pentru că noi de ani de zile am prezentat ideea că actul medical şi cabinetele noastre stomatologice sunt, de fapt, o afacere. Deci manageriatul din punct de vedere financiar, din punct de vedere al costurilor, al accesării unor fonduri pentru afacerile noastre este unul dintre obiectivele principale ale activităţii noastre. Sigur că majoritatea medicilor au fost centraţi pe acumularea de cunoştinţe, pe asigurarea unui nivel mai ridicat al actului medical şi mai puţin au reuşit să se concentreze asupra părţii financiare. În urmă cu câţiva ani, când discutam despre aceste probleme erai privit cu reticenţă când spuneai că această activitate este o afacere. Însă aceasta este realitatea şi mă bucur foarte mult că şi societatea noastră medicală începe să înţeleagă că actul medical este direct legat de afacere, de felul în care reuşeşti să atragi fonduri, să dirijezi fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii cabinetului, a dotării acestuia şi, în ultimă instanţă, pentru satisfacţia medicului care depune mari eforturi pentru a oferi nivelul maxim de îngrijire pacienţilor. La acest eveniment au participat lectorii care au prezentat această nouă idee de management, reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti, reprezentanţii Facultăţii de Medicină Dentară şi toţi colegii noştri stomatologi care au cabinete, sau cei care doresc în viitor să-şi deschidă cabinete”.

Liviu Tuturici, asistent universitar la Facultatea de Medicină Dentară a precizat că „tema principală a fost accesarea de fonduri europene pentru cabinete stomatologice, laboratoare de tehnică dentară şi proiecte de cercetare pentru cadrele didactice, precum şi antreprenoriatul în stomatologie sau managementul afacerilor în medicină. Este un subiect de actualitate, de larg interes şi sperăm că rezultatele acestei acţiuni să fie cele scontate de către noi”.

„Am participat la o iniţiativă lăudabilă a Facultăţii de Medicină Dentară, fiind vorba despre antreprenoriatul în domeniul medicinei dentare, unde Centrul de Antreprenoriat s-a implicat în prezentarea unei teme denumită sugestiv «De la idee la afacere în stomatologie». Este o temă de interes pentru cei care sunt la început de drum în domeniul serviciilor medicale specializate, precum este stomatologia”, a subliniat conf. univ. Radu Blaga, director al Centrului de Antreprenoriat, din cadrul Universității de Veste „Vasile Goldiș” din Arad.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albu 

Comentarii (0): Adauga comentariul tau

Nu sunt comentarii.Alte stiri dupa Tag-uri

 1. uvvg
 2. vasile goldis
 3. universitate
 4. stomatologie

Alte stiri similare


Ingrid Iordache (TSD Arad) : Guvernul PSD încurajează performanța ! Ingrid Iordache (TSD Arad) : Guvernul PSD încurajează performanța ! Luni, 15 Aprilie, 2019 12:06 Cercetarea şi inovarea sunt esenţiale pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi competitive, iar susţinerea tinerilor cercetători este prioritară pentru Guvernul României. Tocmai de aceea, ...
OFSD Arad : Restituiri istorice și evocări, sub egida Anului Centenar, legate de rolul femeii în societate OFSD Arad : Restituiri istorice și evocări, sub egida Anului Centenar, legate de rolul femeii în societate Sambata, 17 Noiembrie, 2018 08:07  Organizația femeilor social democrate Arad a organizat, la inițativa doamnei Milica Mihuța, o dezbatere în comuna Conop, localitate ce are conotații afective profunde legate de personalitatea marca ...
TSD Arad cultivă compasiunea ca un act civic de responsabilitate socială TSD Arad cultivă compasiunea ca un act civic de responsabilitate socială Joi, 09 August, 2018 13:33 Tinerii social democraţi din Arad au dovedit încă o dată că nu sunt insensibili la dramele sociale reale din societatea românească. Fără îndoială, protecţia categoriilor vulnerabile pe l ...
Consilierii social-democraţi arădeni vor gratuitate pentru elevi şi studenţi pe tramvai şi autobuz Consilierii social-democraţi arădeni vor gratuitate pentru elevi şi studenţi pe tramvai şi autobuz Luni, 02 Iulie, 2018 12:50 Consilierul local municipal PSD Ilie Cheşa, vorbeşte într-o postare pe Facebook despre proiectul grupului PSD-ALDE de a impune în CLM gratuitatea pentru elevi studenţi şi pensionari pe mijloacele d ...
Tinerii social democraţi din Arad demonstrează că fiecare efort cetăţenesc contează Tinerii social democraţi din Arad demonstrează că fiecare efort cetăţenesc contează Miercuri, 28 Februarie, 2018 16:48 TSD Arad  a oferit astăzi o mostră de civism, într-o încercare de a arăta că atitudinea şi implicarea directă a tinerei generaţii este importantă atunci când vine vorba despre urbe. ...
Ingrid Iordache : “TSD Arad pune preţ pe tradiţii şi atenţie faţă de concitadini” Ingrid Iordache : “TSD Arad pune preţ pe tradiţii şi atenţie faţă de concitadini” Joi, 07 Decembrie, 2017 11:56 Tinerii social democraţi arădeni au pornit de Sfântul Nicolae cu toată deschiderea către arădeni, venind cu un gest cald şi delicat, de natură să adâncească dialogul şi solidaritatea umană & ...
Conducerea Casei Corpului Didactic Arad a avut o întrevedere cu deputatul Adrian Todor, pe subiecte de actualitate privind învățământul arădean Conducerea Casei Corpului Didactic Arad a avut o întrevedere cu deputatul Adrian Todor, pe subiecte de actualitate privind învățământul arădean Marti, 10 Octombrie, 2017 11:35 Astăzi, doamna director a Casei Corpului Didactic ,, Al Gavra” Arad , prof. drd. Redeș Adela a avut onoarea vizitei d-nului deputat membru al Comisiei pentru Învățământ Știință Tineret ș ...
Istoricul Antoniu Martin, un nou an la Academia Militară a Republicii Moldova Istoricul Antoniu Martin, un nou an la Academia Militară a Republicii Moldova Joi, 21 Septembrie, 2017 12:53 La solicitarea Academiei Militare ”Alexandru cel Bun” a Republicii Moldova, din Chișinău, istoricul arădean Antoniu Martin va desfășura și în acest an universitar cursuri în respectiv ...
Studenţii social democraţi din Arad fac posibil împlinirea visului unor tineri talentaţi Studenţii social democraţi din Arad fac posibil împlinirea visului unor tineri talentaţi Joi, 06 Iulie, 2017 12:50 Liga studenţilor social-democraţi din Arad a reuşit să producă o bucurie unor tineri talentaţi ce vor participa la următoarea ediţie a cunoscutului concurs X-Factor. Meritul acestor adolescenţi este cu at ...
Prezenţă arhierească în biserica din incinta Campusului studenţesc ,,Vasile Goldiş” din Arad Prezenţă arhierească în biserica din incinta Campusului studenţesc ,,Vasile Goldiş” din Arad Luni, 22 Mai, 2017 10:36 În Duminica a 5-a după Paşti (a Samarinencei), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a răspuns invitaţiei conducerii Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad, ...

Racnetul


Escu - România electorală!


Talk Show TV <<< 41 >>> vezi-toate


Curat condei vezi toate